#FeixismeMaiMés #19M

L’avanç de l’extrema dreta arreu d’Europa és una realitat alarmant. A França, el Front National —ara més disfressat que abans, però igual de feixista— guanya a les enquestes. A Eslovàquia, l’extrema dreta ha obtingut el 20% dels escons al parlament. I a les recents eleccions a Alemanya, el partit xenòfob, farcit de feixistes, Alternative für Deutschland, ha obtingut representació a tres parlaments regionals, amb fins al 24% dels vots. A més d’aquesta presència institucional, grups de nazis duen a terme agressions al carrer; especialment contra persones refugiades, que han vingut a Europa fugint de la violència.

A més de l’amenaça directa que representen aquestes formacions, hi ha un greu problema de contagi. Al veure l’auge de les opcions xenòfobes, molts partits institucionals, en lloc de combatre els seu discurs, el copien. Així, fomenten encara més el racisme.

A casa nostra la situació actual és bastant millor. Fa un any, hi havia un centre nazi a Sant Martí, i el partit feixista Plataforma per Catalunya (PxC) tenia 67 regidories; ara el centre nazi és història, i a PxC només li queden 8 representants als consistoris. Això és motiu de celebració, però no podem baixar la guàrdia.

El feixisme no ha desaparegut de Catalunya. PxC encara té representació en alguns municipis; és urgent construir o enfortir els grups locals d’UCFR per aturar-los. Josep Anglada amenaça amb crear un nou partit. També hi ha grupuscles feixistes que intenten treure profit de la qüestió nacional, en un sentit o un altre. I no oblidem que al barri de Gràcia, vergonyosament, encara existeix la llibreria Europa, centre de difusió internacional de material nazi i antisemita. Cal donar tot el suport a la nova campanya veïnal que impulsa UCFR Gràcia per tancar aquest centre nazi.

Per tot això i més, a la manifestació d’aquest 19 de març, cridarem contra el racisme i en defensa de les persones refugiades, però també cridarem: Feixisme mai més!

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, 16/03/16

Manifestació #ProuRacisme · dissabte 19 de març · 17h
Parc Ciutadella/Estació de França, Barcelona, amb ruta antiracista fins al mar

Anuncis